İhsan OKYAY - 1/D Sınıf Öğretmeni

İhsan Öğretmen, 1982 yılının Ocak ayında Hatay ili Antakya Merkez ilçesi “Madenboyu” köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokulu 1991 yılında Madenboyu Köyü İlkokulu’nda bitirmiş, 3 yıl ara verdikten sonra Kur’an Kursu öğretmeninin yönlendirmesiyle 1994 yılında ortaokulu okumak üzere Hatay İmam Hatip Lisesi’ne kaydını yaptırmıştır. Aynı yıl kontenjan eksikliği nedeniyle okulun açtığı parasız yatılı sınavını kazanmış, 1997 yılında ise ortaokuldan mezun olmuştur. 1997 yılında Fen Liseleri sınavında Konya-Ereğli İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi’ni kazanmış ve 2001 yılında da İstanbul Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğini kazanmak suretiyle oradan mezun olmuştur. 2005 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü´nden mezun olmuş ve aynı yıl İstanbul-Sultanbeyli Ahmet Yener İlkokulu’nda bir dönem ücretli öğretmen olarak görev yapmıştır. Daha sonra Şubat 2006 yılında Bursa-Mustafakemalpaşa Devecikonağı İlköğretim Okulu’na atanmıştır. Devecikonağı İlköğretim Okulu’nda 14 yıl görev yaptıktan sonra, Ağustos 2020 yılında okulumuza tayin olan İhsan öğretmen, halen okulumuzdaki görevine devam etmektedir. Evli ve biri erkek, biri de kız olmak üzere 2 çocuk babasıdır. Yabancı dillere ve öğrenmeye pek merakı olan İhsan öğretmen, 2 yıllık İlahiyat Fakültesi mezunu olup ileri derecede Arapça ve İngilizce, vasat derecede ise İspanyolca bilmektedir.